Szigetelés és a klíma védelme


Seiteninhalt:
Bild: 42-17718048_376x168.jpg
 
Bild: 30-31_2_184x168.jpg
 
Bild: 30-31_376x168.jpg
 

Szigetelőtermékeink nagymértékben hozzájárulnak a CO2 kibocsátás csökkentéséhez. A fűtő és melegvizes vezetékek optimális szigetelésével egy átlagos európai háztartás CO2 kibocsátása több, mint 5%-kal csökkenthető.
Bild: Fotolia_13556806_376x344.jpg
 
Bildbeschreibung:
Bild:
 
Bildbeschreibung:
Bild:
 
Bildbeschreibung:
Termékeink használatának klímabarát hatása mellett fontos számunkra a természetes forrásokat kímélő gyártási folyamatok alkalmazása is. A szakma csodálkozva tekintett ránk, mikor már 1988-ban, 20 évvel ezelőtt átállítottuk termelésünket FCKW-mentes, sőt, HFCKW-mentes termelésre. Részvényeseink, menedzsmentünk és mérnökeink már akkor sejtették, hogy az éghajlatváltozás jelentősége a harmadik évezredben nőni fog.

A termelés során keletkező polietilén maradék- és kimeneti anyagokat már ma majdnem 100%-ban újrahasznosítjuk, amennyiben visszavezetjük ezeket a termelés folyamatába. A precíz technológiáknak és kompetens munkatársainknak köszönhetően a termelés során minimális hulladék keletkezik, így képesek vagyunk arra, hogy a szabad újrahasznosítási piacról túlkapacitásokat vásároljunk fel.

Ily módon optimalizáljuk az egyébként is alacsony energiaszükségletünket, mely termékeink gyártásához szükséges. Más építési anyagokkal összehasonlítva, mint amilyen például az ásványgyapot, mely a mai napig világszerte használt anyag a szigetelési technikákban és a gyártási folyamatok során jelentős energiaigénnyel jár használata, a fent leírt módon mi kíméljük a nyersanyagokat.

A környezettel szemben érzett felelősségünk meghatározza cselekvésünket a jövőben is – úgy a termékek kifejlesztése során, mint logisztikai rendszerek ésszerű használata során, vagy a bejáratott folyamatok és szokások bátor megkérdőjelezése során.

Felelősség a környezet iránt – a jövőnk kedvéért